Гърция връща на работа хиляди здравни работници, които отказаха да се

...
Гърция връща на работа хиляди здравни работници, които отказаха да се
Коментари Харесай

Гърция връща на работа неваксинирания здравен персонал


Гърция връща на работа хиляди здравни служащи, които отхвърлиха да се имунизират против COVID-19, заяви министърът на опазването на здравето Танос Плеврис. Те ще се върнат на работа по непоколебим протокол, който ще включва постоянни бързи проби.

Подобно на няколко други европейски страни, Гърция вкара коронавирус ограничения по време на пандемията, които изискват личният състав в лечебните заведения, лекарските кабинети и домовете за възрастни хора да бъде изцяло имунизиран, съобщи Агенция Франс Прес.

Тази мярка докара до отстраняването на към 6500 неимунизирани чиновници от работа и срещна мощната опозиция на главния синдикат на болничните служащи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32354

Най-висшият административен съд на Гърция, Държавният съвет, прикани предходната седмица мярката да бъде анулирана след тъжба, подадена от профсъюза.

" Решението ще бъде изпълнено, макар че ви споделям, че считам, че това е опасно решение за публичното здраве ", съобщи министърът на здравеопазването Танос Плеврис.

Плеврис съобщи, че мярката евентуално ще бъде анулирана от 1 януари, в случай че не и по-рано.

По данни на здравното министерство от началото на пандемията в Гърция са регистрирани над 5,3 млн. случая на COVID-19, като над 34 000 смъртни случая се дължат на вируса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР